Яна Пампуха приєдналася до команди A-Players Recruiting в ролі Business Partner та СОО

A-Players Community
5 min readSep 17, 2021

--

Партнерство — відповідальний етап у будь-яких відносинах. Особливо для компаній та людей, які є амбасадорами імпакт-культури у світі та понад усе прагнуть зробити його кращим. Саме такими є Леся Арнольд та Яна Пампуха, які зустрілись два роки тому, а відтепер розпочали нову сторінку історії A-Players Recruiting та нашого ком’юніті.

В третю річницю A-Players Recruiting, 17 вересня 2021 року, ми оголошуємо про приєднання Яни до нашої команди в ролі Business Partner та СОО! Former COO Global Talent, 9+ років досвіду в HR, Recruiting та Operations, спікерка DisruptHR, амбасадорка та менторка платформи SHE Exports — це все про неї.

Але ми готові не тільки оголосити цю новину, а й розповісти історію, яка їй передувала. Отже, як ми познайомились з Яною? Чому розвиваємо тему партнерства в компанії? Які наші наступні кроки та як ми впливатимемо на розвиток імпактового ком’юніті в Україні та світі? Читайте далі!

Як і з багатьма з нашого ком’юніті, з Яною Пампухою наша команда познайомилася в процесі рекрутингу. Два роки тому ми якраз шукали Talent Partner — але на той момент Яна була цілком задоволена позицією Recruitment Lead в Global Talent і не розглядала зміну роботи. Незабаром наші шляхи перетнулися ще раз — ми стартували курс Recruiting Pumping для досвідчених рекрутерів і вона приєдналася як учасниця.

Сама Яна зізнається, що перше повідомлення нашої Каті Гоцик настільки їй відгукнулося, що не познайомитися ближче було неможливим. «З моменту знайомства A-Players Recruiting для мене саме про це — best in class в усьому, від повідомлення в LinkedIn до глобальних проєктів», — каже вона.

У січні 2021 року Леся Арнольд та Яна зустрілися знову — цього разу завдяки Clubhouse. Працюючи в рекрутингу, вони мали схожі челенджі — знаходити талановитих рекрутерів до команди ставало все складніше, а отже тем навколо цього було задосить. Згодом до таких розмов у кімнату в Clubhouse заходило все більше інших рекрутинг-лідерів, зустрічі отримали чудовий відгук у професійному ком’юніті, а Леся та Яна знайшли ще більше спільного та охоче обговорювали лідерство, цінності та імпакт.

«В пік буму Clubhouse ми навіть розпочали кілька проєктів з Лесею разом, і кожен раз це було настільки природно, творчо і на одній хвилі, що здавалося наче ми одна команда вже не один рік», — ділиться Яна.

Минуло ще кілька місяців — Clubhouse зазнав забуття, а спілкування Яни з командою A-Players Recruiting навпаки отримало нові сенси.

«Я ніколи спеціально не шукала партнера, але завжди була відкрита до самої ідеї партнерства. Як засновниці компанії, мені важливо, аби партнери додавали нам не тільки релевантну експертизу, а й поділяли нашу місію і цінності. Яна — саме така людина», — розказує Леся.

Отже, після тривалого досвіду спілкування з Яною та збігом за цінностями, ми зрозуміли, що це знайомство може стати новою віхою в історії розвитку A-Players Recruiting. До того ж Яна вже помірковувала про підприємницький старт — втім, об’єднати зусилля та будувати єдину, максимально імпактову компанію разом, було логічнішим кроком. «Навесні Леся запропонувала мені ідею спробувати робити щось разом», — згадує Яна.

«Ми вирішили підійти до майбутнього партнерства як до відносин — спочатку дослідити, як це може розвиватися і подивитися, що з цього вийде. Ми дуже органічно і природно почали брейнштормити про те, що нам цікаво створювати у світі, яким чином, з якою командою. В якийсь момент спіймала себе на думці, що компанія, про яку я вже якийсь час думала — це практично 100% метч з баченням Лесі. Маючи ряд полярних якостей, разом ми могли б дуже добре доповнити і посилити одна одну», — додає вона.

Це були насичені тижні обговорень — на порядку денному були глобальні цілі компанії, типи клієнтів, розвиток команди, культура, ролі партнерів, фінансові питання. «На кожній зустрічі з Яною підтверджувалася схожість нашого бачення розвитку компанії і, коли ми перевірили всі ці тематики удвох, я розповіла всі деталі команді», — каже СЕО компанії, Леся Арнольд. «Мені було дуже важливо дізнатися думку кожного — спершу про потенційну можливість приєднання партнера, а потім й отримати зворотний зв’язок про кандидатуру Яни. Я познайомила кожного з нею і отримала масу корисного фідбеку від команди».

Ось як Яна запам’ятала цей момент: «Знову з першого дня було відчуття, ніби ми вже давно спрацьована команда — такий сильний збіг мали за цінностями і баченням».

У класиці підприємництва правильним вважається випадок коли партнери мають взаємодоповнюючі скіли і таланти. У Лесі і Яни однаковий тип особистості за тестом MBTI, відповідно й дуже схожі якості. Але все ж різний професійний бекграунд додає також і взаємодоповнюючий аспект.

Наприклад, бізнес бекграунд Яни (досвід в KPMG і на позиції СОО) дозволяє їй більш структурно підходити до розвитку компанії і драйвити фінансові показники, а досвід життя Лесі в Кремнієвій Долині і оточення ком’юніті impact-first фаундерів допомагає їй бачити способи реалізації місії компанії і драйвити прогресивну культуру в команді.

«Як партнери ми вирішили, що у нас не буде дня Х, коли “від сьогодні і назавжди ми разом”, але буде абсолютна увага до наших бізнес-відносин, підтримка і регулярне рев’ю цінності нашої співпраці. Нам обом важливо щоб ця цінність постійно прогресувала. Не так суттєво скільки часу ми попрацюємо разом, скільки те, що ми встигнемо зробити за цей час разом», — відзначає Леся.

«У нас дуже амбітні спільні плани. Разом з Лесею та командою ми щиро віримо, що можна впливати та формувати світ, в якому ми будемо жити. Наша мрія — показати, що можна будувати усвідомлену культуру позитивного впливу на світ і при цьому бути успішною швидкозростаючою компанією. Це і про наших клієнтів, і про те, що драйвить нас в A-Players Recruiting», — каже Яна Пампуха.

Зараз ми робимо свій внесок, допомагаючи імпактовим компаніям та ідейним людям зустрітися і створювати круті продукти разом. Ми й надалі будемо підтримувати компанії за допомогою висококласного рекрутингу, тому що щиро віримо що успіх (або поразка) навіть дуже якісного продукту багато в чому залежить від того, чи зможе компанія зібрати сильну команду, чи має доступ до талантів, які можуть зробити цю магію реальністю.

Що ж далі?

В A-Players Recruiting ми плануємо масштабувати наші ініціативи. Найближчий план — створити ще більшу платформу, яка допоможе ідейним людям знаходити один одного і творити разом.

Наша головна метрика — це перш за все імпакт-історії, до яких ми причетні і які допомогли втілити у реальність. «Для мене по-справжньому амбітна мета — зробити позитивний вплив на мільйон життів, створити мільйон таких історій», — каже Яна, і така думка єднає всіх в команді.

Як компанія, ми хочемо щоб кількість бізнес партнерів в команді зростала — нас надихають приклади таких компаній, як Reface з їх 7 партнерами. Знаємо, що у кожного в команді зараз і у нових людей в майбутньому буде така можливість, навіть якщо у бізнес партнерів будуть абсолютно ідентичні скіли і таланти. В команді ми вважаємо, що з більшою кількістю партнерів ми швидше реалізуємо нашу глобальну місію: змінити money-first культуру у світі на impact-first.

--

--

A-Players Community

We help mission-driven startups build top-performing teams and soulful cultures. We hire the top 5% of talent, the most talented and enthusiastic people.